Джерард иска статуя на Клоп


Н. Гавазов

Джерард иска статуя на Клоп

Бившият капитан на Ливърпул Стивън Джерард призова собствениците на клуба от Мърсисайд да поставят статуя в чест на мениджъра Юрген Клоп след спечелване на титлата във Висшата лига.

"Познавайки Юрген, сигурен съм, че той няма да иска да бъде приравнен с личности като Бил Шенкли и Боб Пейсли. Знам какъв човек е. Той е смирен и уважаван. Но ако погледнете количеството работа, която свърши, той заслужава да се говори за него в същите интонации като за легендарните треньори.

Трябва да вземете предвид, че Ливърпул не бе най-добрият отбор в страната, те дори не бяха в топ 4, когато Юрген се зае с работата.

Да дойдеш в Ливърпул и да направиш това, което той направи ... Да участваш в толкова много финали, да донесеш на клуба шестата европейска купа и след това да спечелиш титлата в първа лига след 30 години ...

Според мен, човек като Юрген заслужава награда в момента. Изглежда, че във футбола често чакаме хората да остареят, за да оценим напълно техните постижения. Но знам, че собствениците на Ливърпул няма да позволят това. Когато Юрген спечели титлата, те вече трябва да започнат работа по неговата статуя", заяви Джерард.

  Сподели
329