Невил: Алисон е играчът на сезона за Ливърпул


Н. Гавазов

Невил: Алисон е играчът на сезона за Ливърпул

Експертът на Sky Sports Гари Невил обясни защо смята вратаря Алисон за най-добрия играч в Ливърпул този сезон.

През 2016 г. Невил предизвика гнева на мениджъра на Ливърпул Юрген Клопп заради прекалено острата си критика към Лорис Кариус. Гари обаче може да каже само добри неща за настоящия титулярен вратар на "червените“.

"Мисля, че именно Алисон осигури победата на Ливърпул в лигата.

Когато хората говорят за Ван Дайк като елемент, който липсваше на Ливърпул, в това има известна истина. Но за мен Алисон се разглежда като такъв елемент.

Връщайки се преди две-три години, бях много критичен към вратарите на Ливърпул. Чувствах  и казах, че никога няма да спечелят лигата, докато имат такъв играч на вратата.

Тогава Юрген Клоп ме нападна. Не знам дали той се сърдеше на мен, но ме нападна чрез медиите.

Но всичко се промени. Заслужаваше си Алисон да дойде - вече видях подобно великолепие в Манчестър Юнайтед с Шмайхел, а след това и с Ван Дер Сар.

Когато вашият вратар е спокоен, авторитетен, отразява по-голямата част от ударите по вратата си и вдъхва увереност на останалата част от отбора, ефектът от това е абсолютно невероятен.

За мен Ван Дайк е един от най-добрите централни защитници, които съм виждал през живота си, но ми се струва, че вратарят е основната промяна в Ливърпул през последните две години.

Те спечелиха Европейската купа и спечелиха лигата. Поставих Ван Дайк малко по-ниско, защото Алисон имаше по-голямо влияние върху Ливърпул", заяви Невил.

  Сподели
158