Болен от Covid играл в срещата Норич - Тотнъм


И. Ангелов

Болен от Covid играл в срещата Норич - Тотнъм

Един от играчите на Норич и още един човек са дали позитивен тест за Covid-19 в последните 1200 извършени теста от Висшата лига. Sky Sports потвърждава, че болният играч е взел участие в петъчната приятелска среща между Норич Сити и Тотнъм, в която и Хари Кейн направи завръщане след дълга контузия.

Според правилата играчът ще бъде поставен в изолация 7 дни, което ще го остави извън тима за срещата със Саутхемптън в петък. Прессъобщение на Норич гласи:

"Норич Сити може да потвърди, че един от играчите на отбора върна позитивен тест след последните тестове за Covid-19. Съгласно протоколите на Висшата лига, играчът ще се изолира сам за период от 7 дни преди да бъде тестван отново по-късно. Играчът ще се върне в игра при негативен тест и тогава ще продължи тренировки.

"Клубът няма да посочи името на играча и настоява за конфиденциалност по това време."

Норич победи Тотнъм с 2:1, а играчите, влизали в контакт едни с други по време на срещата няма да бъдат изолирани, тъй като контактът им не е бил достатъчно дълъг, според становище на британското правителство.

Последните извършени тестове бяха осми поред, като от първите 7 масови теста на Висшата лига се получиха 14 позитивни и 7474 негативни проби.

  Сподели
144