Карагър: Ливърпул ще съжалява за Вернер


И. Ангелов

Карагър: Ливърпул ще съжалява за Вернер

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър сподели мнението си за пропуснатия трансфер на Тимо Вернер. Мърсисайдци бяха тежки фаворити за подписа на нападателя на РБ Лайпциг, но в момента изглежда, че той ще се присъедини към прекия съперник във Висшата лига - Челси.

"Ако не беше пандемията, сигурен съм, че Ливърпул щеше вече да е подписал с Вернер. Всеки знае, че Ливърпул има трима нападатели, които са сред най-добрите в света, но и Вернер щеше да изиграе много срещи следващия сезон. 

"Имаше предположения, че той е несигурен за трансфера в Ливърпул защото може би нямаше да играе всяка седмица, но вижте какво се задава в следващия сезон и то подчертава защо е трудно за Клоп да го убери и да му гарантира мачове. Трябваше да има Олимпийски игри през лятото, където Мо Салах щеше да играе, а това щеше да означава, че той пропуска старта на сезона.

"След това, Салах и Мане имат африканската Купа на нациите през февруари, което означава, че Ливърпул трябва да има заместници за дълги периоди. от време. Това е дори преди да вземем предвид, че ще има ротации и контузии. Така че щеше да има възможности за Тимо Вернер да играе в първия отбор регулярно. Той щеше да стартира 10 или 12 мача гарантирано, и говорим за 25 или 30 общо с всичко, което споменах.

"Сега Олимпийските игри няма да се проведат през лятото и има съмнения за Купата на нациите. Освен това Ливърпул получи голям финансов удар поради пандемията, и така стигна до решението да не купува Вернер, но аз исках те да завършат трансфера. Очевидно изглеждаше, че играчът иска да дойде в Ливърпул."

  Сподели
130