Флетчър: Погба и Бруно ще правят жертви


И. Ангелов

Флетчър: Погба и Бруно ще правят жертви

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Дарън Флетчър обяви, че според него двете звезди на тима ще могат да играят заедно, но ще трябва да жертват по нещо от играта си за да се нагодят на терена. Вчера в приятелска среща Бруно Фернандеш и Пол Погба изиграха 45 минути заедно в игра в загуба от Уест Бромич, след която Флетчър сподели:

"Без съмнение могат, разбира се. Страхотните играчи могат да играят заедно. Някой може би ще трябва да жертва нещо от играта си за да е част от отбора, но това не е индивидуален спорт. Когато играеш в определена подредба в полузащита, трябва да адаптираш играта си така, че да допълваш другия. 

"Това беше валидно и за мен в Юнайтед. Аз играех с много различни полузащитници в много комбинации, и с определени хора аз имах една позиция, а други позволяваха на мен да се възползвам. Всичко е до това да сте съвместими и да познавате силните си страни, за да може колегите ти да ти помогнат да направиш най-доброто си представяне. В крайна сметка може да се окаже, че жертваш от това, което правиш най-добре, за да позволиш на друг да блесне, а това да помогне на отбора да победи.

"Фернандеш е фантастичен. Уменията му са видни за всички. За мен най-голямото е личността и поведението му. Той опитва неща, трудните пасове, но когато загуби топката се вижда реакцията му. Това е фантастично, гладът да върне топката. Той не вдига ръце и не мрънка. Той командва хората на терена, поема отговорност. Той изглежда като всичко, което е играчът на Манчестър Юнайтед. Той иска да е там, иска топката, настоява за нея.

"Той разпозна в "Олд Трафорд" свой театър и го реализира. С личните си качества той е нещо като глътка въздух за тима. Само уменията не са достатъчни. Трябва ти характер за Манчестър Юнайтед и той го показва."

  Сподели
267