Уилкинс: Нямах никакви разногласия с Абрамович


Н. Гавазов

Уилкинс: Нямах никакви разногласия с Абрамович

Бившият главен асистент на мениджъра на Челси Рой Уилкинс наруши своето мълчание след уволнението си от клуба, заявявайки, че не знае истинските причини поради които на „Стамфорд Бридж" са решили да се разделят с него. Освен това Уилкинс отрече, че той е имал някакви разногласия със собствениците на клуба Роман Абрамович.

Както е известно, Уилкинс напусна длъжността помощник на Карло Анчелоти на 11 ноември след като му съобщиха, че неговият контракт няма да бъде удължен. Едновременно с това бившият капитан на Челси с помощта на адвокати уреди всички юридически въпроси и получи полагащата му се компенсация. Той допълни също така, че повишеният тон на руският олигарх след отпадането на „сините" от Интер през миналия сезон не са причината за сегашното му уволнение.

„Не мисля, че съм имал някакви разногласия с Абрамович. Ако беше така, аз щях да бъда уволнен незабавно. Спор тогава е нямало, а имаше само една дискусия. Мисля, че след този мач всички малко или много бяхме виновни, но отстъпихме на Интер - много добър отбор, който напълно заслужено ни победи", заяви Уилкинс за Sky Sports News.

„Причините така и не ги зная за моето уволнение. Впрочем, за мен това не е особен проблем. Ние всички искаме да знаем какво се случва, но като не разберем продължаваме да живеем. За мен беше привилегия да бъда част от всичко и това бяха прекрасни моменти. За уволнението си разбрах на почивката на резервния отбор. Това стана и толкова. Но то просто трябва да се приеме, защото във футбола нищо не бива да ни удивява", завършва Рой.

 

  Сподели
85