Стърлинг: Единствената болест сега е расизмът


Н. Гавазов

Стърлинг: Единствената болест сега е расизмът

Играчът на Манчестър Сити Рахим Стерлинг нарече расизма единствената болест, която притеснява хората в момента.

"Знам, че това може да звучи малко глупаво, но сега единствената болест е расизмът, срещу който се борим. Това е най-важното в момента, защото продължава от години. Както и при пандемията, ние искаме да намерим решение, което да спре това.

В същото време това правят всички тези протестиращи. Те се опитват да намерят решение и начин да спрат несправедливостта, която виждат и се борят за своята кауза. Ако го правят спокойно и безопасно, без да навредят на никого или да нахлуят в някакви магазини, те продължават да протестират.

Има толкова много общности и други слоеве от населението, особено чернокожите. Това продължава от стотици години и хората са уморени, готови сме за промяна. Необходимо е нещо повече от просто да говориш. Трябва наистина да направим промени и да подчертаем местата, които наистина се нуждаят от промяна. Но това е, което ще продължа да правя, да развивам този дебат и да накарам хората от моята индустрия да се вгледат в себе си и да мислят какво могат да направят, за да дадат на хората равни шансове в тази страна", заяви Стърлинг.

Стерлинг се премести в Манчестър Сити през 2015 г. за 53 млн. евро. 25-годишният английски нападател проведе 230 мача за "гражданите", вкарвайки 89 гола и давайки 72 асистенции.

  Сподели
92