Клоп обясни липсата на покупки в Ливърпул


Н. Гавазов

Клоп обясни липсата на покупки в Ливърпул

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп разказа защо клубът се отказа от скъпи покупки през предстоящия летен трансферен прозорец.

"Светът е пълен с добри футболисти. Вернер е страхотен играч, Хаверц също. За да се осъществи трансферът, всички фактори трябва да се сближат: точният момент, възможностите. Преди шест или седем седмици не знаехме дали можем да играем отново тази година. Ако през втората част на сезона решихме да не доиграем кампанията, ще си помислим: "Добре, а кога ще можем да играем?“.  А сега е на път да се започне. Ние действаме така, сякаш всичко се е върнало в предишния си вид. Но това не е така.

Англия е пълна със слухове за това Манчестър Юнайтед кой ще купи и кой ще купи Чели. В Ливърпул всичко е тихо. Ако искате да продължите да правите бизнес, сякаш нищо не се е случило и зависи от доходите, без идея колко можете да спечелите ... Особено като се има предвид, че не знаем кога феновете ще могат да се върнат на трибуните.

Сега всички клубове губят пари. Трябва да върнем пари от сезонните билети за този сезон и може да не успеем да ги продадем през следващия. Поне за първите 10-15 мача. Ложите няма да бъдат запълнени, билети няма да се продават. Всичко ще е малко по-различно от преди. Ако обсъждаме с играчите такива неща като отказ от заплати и в същото време харчим 50-60 милиона британски лири за нови футболисти, тогава ще трябва да даваме обяснения", заяви Клоп.

  Сподели
170