Карагър: Арсенал трябва да задържи Обамеянг


Н. Гавазов

Карагър: Арсенал трябва да задържи Обамеянг

Експертът на Sky Sports Джейми Карагър смята, че Арсенал трябва да запази Пиер Емерик Обамеянг за следващия сезон, дори ако нападателят от  Габон след това напусне като свободен агент.

"Това е интересна ситуация. В края на кариерата ми Ливърпул доста често се оказваше в тази ситуация, когато малко не достигаше, за да попадне в топ 4.

Нормално е Арсенал да въведе правилото да не пуска играчи като свободни агенти. Но на мястото на Микел Артета бих го погледнал и помислил: " Дори,  ако напусне като свободен агент през следващата година, ще имаме ли повече шансове да влезем в Шампионска лига с него? Те трябва да вземат това решение.

В момента няма съмнение, че Обамеянг е твърде добър за Арсенал.

Това ни се случи и в Ливърпул - с Луис Суарес и някои други играчи. Отчаяно искаш да ги задържиш и искаш да изградиш отбора около тях, защото ако напуснат, трябва да започнеш отначало.

Това е проблем, който възниква, когато се опитате да се върнете в топ 4 и да се утвърдите като страшна сила. Точно това се случва с Арсенал.

Те трябва да вземат решение. Лесно е да се каже, че той трябва да бъде пуснат, ако не иска да бъде в клуба. Но всяка година той става най-добрият голмайстор на лигата или е някъде наблизо, така че за клуба не е лесно да изостави играч от това ниво.

Намирането на голмайстори изобщо не е лесно. Бих запазил Обамеянг и ще видя какво може да се направи. Може би ще поканите нови играчи, ще прекарате успешен сезон и в рамките на следващите 12 месеца той ще се съгласи на нов договор.

Дори и да не сте съгласни, шансовете на Арсенал да влязат в топ 4 ще бъдат по-високи, отколкото без него, а те имат нужда да бъдат в топ 4", заяви Карагър.

  Сподели
143