Артета ще уговаря Обамеянг да остане в клуба


Н. Гавазов

Артета ще уговаря Обамеянг да остане в клуба

Мениджърът  на Арсенал Микел Артета се намеси в ситуацията с Пиер-Емерик Обамеянг и сега ще се опита да убеди капитана си да остане на "Емирейтс".

В момента Обамеянг има малко повече от година по договора, което кара Арсенал да направи избор: или да се опита да сключи нов договор, или да продаде Пиер-Емерик, докато тази възможност все още съществува.

Артета обаче отчаяно иска да спаси Обамеянг и не е готов да се довери на спортния директор Раул Санлехи и техническия директор Еду, за да реши съдбата на нападателя от Габон.

Според The ​​Telegraph,  Артета вече се подготвя за преговори с Пиер-Емерик и баща му, надявайки се да убеди 30-годишния африканец  да свърже бъдещето си с лондонския клуб.

Артета ще се опита да убеди Обамеянг и неговото обкръжение, че Арсенал отново ще може да се бори за влизане в топ 4 на Висшата лига и ще търси  трофеи.

Ако Обамеянг категорично откаже, Арсенал ще бъде принуден да продаде своя голмайстор за около 35 милиона паунда. Челси, Интер и ПСЖ могат да се заинтересуват от услугите на Пиер Емерика.

  Сподели
180