Киоун предложи Венгер за президент на Арсенал


Н. Гавазов

Киоун предложи Венгер за президент на Арсенал

Бившият защитник на Арсенал Мартин Киоун  смята Арсен Венгер за идеалния кандидат за ролята на нов президент на "артилеристите".

Миналата седмица Арсенал обяви за пенсионирането на Сър Чипс Кесуик. Предполага се, че клубът от "Емирейтс"  няма да назначи нов президент, чиято позиция при собственика Стан Крьонке стана формална, но Киоун  би искал да види в тази роля Венгер, който работи 22 сезона като мениджър.

"Сър Чипс работи за доброто на клуба в продължение на 15 години, продължавайки делото на Питър Хил-Ууд, така че смятам, че клубът уважава работата, която той свърши.

Ако сега Арсен Венгер се присъедини към ръководството, това би било нещо специално. Мисля, че това би бил почти перфектен отговор на Крьонке, младия Джош Крьонке. Той има нужда от този стар приятел до себе си, човек, който има опит.

Някои хора биха си помислили, че това ще изплаши Микел Артет, но аз не мисля така. Ако сте успешен човек, не се притеснявайте кой е до вас. Трябва да сте подготвени за всеки, който може да влезе през тази врата.

Следователно бих реагирал с аплодисменти, ако Арсенал въведе Арсен Венгер в ръководството", заяви Киоун.

  Сподели
125