Клоп: Това е нашият предсезонен период


Н. Гавазов

Клоп: Това е нашият предсезонен период

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че настоящият период преди възобновяването на мачовете ще бъде за неговия отбор като заместител на предсезонния сезон.

През миналата седмица отборите от Висшата лига започнаха контактни тренировки, като планираха възобновяване на сезона на 17 юни.

Разбирайки, че между края на този сезон и началото на следващия ще има много малко време, Клоп ще се опита да извлече максимума от тези няколко седмици преди следващия мач.

"Не е нужно да сме в игрова  форма в момента. Опитваме се постепенно да увеличаваме интензивността на тренировките, ден след ден, но трябва да достигне своя пик на 19-ия или 20-ия ден - в деня на мача с Евертън. Точно тогава ние трябва да бъдем готови на 100 процента.

До дербито все още остават около три седмици и това е добре. Искаме да използваме това време и ще го използваме. Това е нашият предсезонен период. Както казах, не очакваме дълъг извънсезон, така че това е много важен период за нас. Никога в живота си не сме имали девет седмици без футбол. Различно е, но е интересно.

Наслаждаваме се на тази ситуация и сме добре. Щастливи сме да прекараме този час или два на ден заедно. Имате директен контакт, директна обратна връзка, а не през екрана на компютъра. Това е много, много окуражаващо", заяви Клоп.

  Сподели
165