Невил: Юнайтед не може без играчи от академията


И. Ангелов

Невил: Юнайтед не може без играчи от академията

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил обяви, че отборът не може да отстъпва от традициите си и винаги трябва да залага основно на играчи от академията. Бившият защитник е една от звездите от поколението от 1992-ра година на академията заедно с играчи като Пол Скоулс, Дейвид Бекъм и Райън Гигс, които бяха гръбнака на най-успешния период на клуба. 

Това е традиция на клуба, който все още помни и успехите на "бебетата на Бъзби" от 40-те и 50-те години на миналия век. В момента Оле Гунар Солскяер продължава да залага на таланти от академията като Маркъс Рашфорд, Пол Погба, Скот МакТоминей и Мейсън Гринууд.

"Манчестър Юнайтед не може да спре да използва играчи от академията в първия отбор. Това е прекалено важно за да се прекрати и това е нещо, което е родено още през 50-те. Аз мисля, че Манчестър Юнайтед спечели Младежката Купа пет или шест години поред и Сър Боби Чарлтън спечели 3 от 4 участия. Още от тези много ранни години академията стана много важна за клуба и тези принципи.

"Дори като гледате малките неща като клубните облекла на Манчестър Юнайтед, които са носели бебетата на Бъзби, виждате, че те се носят от играчите до днес. Трябва определени неща да се задържат еднакви. Ние знаем, че технологиите се развиват по отношение на храненето, спортната наука, всичко се движи, но някои неща остават същите.

"И аз мисля, че тези неща, родени през 50-те и 60-те при Сър Мат Бъзби, които кулминират и с европейската купа през 1968-ма, са все още важни и се виждат в клуба. Оле Гунар Солскяер ги цени като мениджър на първия отбор."

  Сподели
166