Арсенал има два варианта за замяна на Обамеянг


Н. Гавазов

Арсенал има два варианта за замяна на Обамеянг

Арсенал следи двама нападателя, които да заменят капитана Пиер-Емерик Обамеянг.

Както е известно, настоящият договор с Обамеянг изтича през юни 2021 г. и сключването на нова сделка изглежда малко вероятно - клубът не може да си осигури участие в Шампионска лига и увеличение на заплатата, както иска Пиер-Емерик.

Очевидно е, че "артилеристите“ ще бъдат принудени да продадат своя най-добър голмайстор през следващия трансферен прозорец, което означава, че мениджърът Микел Артета ще трябва да излезе на пазара, за да купи друг нападател.

Според L'Equipe,  Муса Дембеле от Лион може да замени Обамеянг на "Емирейтс". Арсенал редовно следеше 23-годишния французин през този сезон и има добри отношения с обкръжението му.

Съобщава се, че последвалата криза принуди Лион да намали цената на Дембеле до 45 милиона паунда, но Арсенал ще бъде готов да действа само когато стане ясна съдбата на  Обамеянг.

В същото време италианският вестник Gazzetta dello Sport твърди, че Арсенал сериозно се интересува от нападателя на Наполи Аркадиуш Милик, който е оценен на същите 45 милиона паунда.

Милик не успя да се споразумее за нов договор и затова Наполи даде на играча си 20 дни, след което 26-годишният поляк ще бъде продаден, ако не се съгласи да удължи престоя си в Неапол.

  Сподели
235