Ван Гаал се оплака от липса на подкрепа в Юнайтед


Н. Гавазов

Ван Гаал се оплака от липса на подкрепа в Юнайтед

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал заяви, че "червените дяволи" са го подвели при работата му на  трансферния пазар.

Стъпвайки на мениджърския пост на Юнайтед през лятото на 2014 г., Ван Гаал прекара два сезона на "Олд Трафорд“. Луис успя да спечели само един трофей, преди да бъде уволнен.

Холандският специалист смята, че Юнайтед би могъл да си позволи много по-добри играчи от тези, които всъщност получи.

"Манчестър Юнайтед не притежаваше качества да стане шампион. Те имаха остаряла селекция от играчи - десет играча на 30 години, петима на 35.

Затова им казах, че ще подмладя отбора, и назовах футболистите, които трябваше да бъдат купени. Не получих нито един от тях. В резултат на това вие като треньор трябва да работите в друг сегмент и да се измъкнете от кожата си. Не очаквах това от най-богатия клуб в света.

Печелете по 600 милиона британски лири годишно, а не можете да купите играчите, от които се нуждаете. Трябва да купувате номер едно в списъка си, а не номер седем.

Разбира се, продаващият клуб също така смята, че щом си богат, значи трябва да платиш най-високата цена. Такава бе ситуацията по отношение на трансферите.

В резултат на това трябва да работите с номер седем или номер осем от списъка с вашите цели. Но дори и за тези играчи трябваше да се надплаща", заяви Ван Гаал.

  Сподели
402