Саудитска Арабия планира да закупи правата за излъчване на ВЛ


Н. Гавазов

Саудитска Арабия планира да закупи правата за излъчване на ВЛ

Саудитска Арабия планира да придобие правата за излъчване на мачовете от Висшата лига, за да облекчи опасенията относно сделката с Нюкасъл.

По-рано тази седмица стана известно, че сделката за придобиването на Нюкасъл от Суверенния фонд на Саудитска Арабия от Майк Ашли за 300 милиона паунда е в опасност.

Това се дължи на твърденията на Световната търговска организация към пиратската услуга beoutQ, която осигурява незаконен достъп до спортни предавания и зад която стоят саудитските власти.

Според Daily Mirror,  саудитците все още са уверени, че Висшата лига ще им позволи да закупят "свраките" и да бъде разрешена  спорната ситуация с пиратските предавания с помощта на портфейл.

В момента правата за излъчване на мачове от Висшата лига в Близкия Изток и Северна Африка принадлежат на катарската компания beIN Sports, която плати 500 милиона паунда за тригодишен пакет.

Следващата година ще се проведе търг за нов тригодишен цикъл и саудитците се надяват да подбрят офертата на beIN Sports, като по този начин изгладят вината си пред  Висшата лига.

  Сподели
180