Ливърпул се отказа от Вернер


Н. Гавазов

Ливърпул се отказа от Вернер

Ливърпул най-накрая се отказа от идеята за покупка на нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер.

През последните няколко месеца пресата упорито свързваше  Вернер с Ливърпул. Клаузата в договора на Тимо с РБ Лайпциг за компенсацията и многократните изказвания на играча с похвали към мениджъра на "червените" Юрген Клоп създаде впечатлението, че осъществяването на този трансфер ще бъде лесен. Дори вчера се появи публикация в британската преса, че Ливърпул няма да активира клаузата за освобождаване на играча от 52 милиона паунда, което накара публиката да предположи, че мърсисайдци договорят сделка на по-ниска цена.

Сега обаче британски източници съобщават, че "Анфийлд" е решил да не купува Вернер и причината за това е икономическата криза, причинена от пандемията на коронавирус.

По време на преговорите между двата клуба РБ Лайпциг ясно е дал да се разбере, че Тимо ще бъде освободен само срещу обезщетение от 52 милиона паунда, но за Ливърпул, който ще пропусне над 100 милиона паунда приходи през следващите 12 месеца, това се оказа твърде висока цена.

Съобщава се, че в новите пазарни реалности Ливърпул оценява Вернер в размер на много по-малко от 30 милиона паунда. Както може да се види, разликите между двата клуба са големи.

Напомняме, че след година обезщетението за играча от германския национален отбор ще спадне до 35 милиона паунда, което може да принуди РБ Лайпциг да преразгледа цената на своя голмайстор, но това със сигурност няма да се случи през следващото лято.

  Сподели
142