Моуриньо очаква по-малко "луди" трансфери


Н. Гавазов

Моуриньо очаква по-малко

Мениджърът  на Тотнъм Жозе Моуриньо прогнозира по-малко "луди“ трансфери след завръщането на футбола.

Миналото лято "шпорите" похарчиха  рекордните 55 милиона паунда за Танги Ндомбеле, а през януари похарчиха още 27 милиона паунда за Стивън Бергвайн.

Моуриньо обаче смята, че сега Тотнъм и останалите клубове ще трябва да затегнат коланите си във връзка с глобалната икономическа криза, причинена от пандемията от коронавируса.

"Пазарът ще е различен и това е нормално. Не мога да си представя, че светът - и особено футболният свят - е готов за безумните цифри, с които свикнахме.

След това трябва да зададем въпроса: какви ще са сроковете на трансферния прозорец? Не мисля, че периодът за трансфери ще бъде ограничен до юли и август - трябва да продължи по-дълго.

Бих искал моят клуб да се държи рационално, балансирано и да не харчи реки от пари. Опитваме се да влезем в ситуацията - не само във футбола, но и в света, и в обществото като цяло. Това обаче е последното нещо, за което мислим. Не се водят преговори. Мислим за сигурността и следваме всяко правило за възобновяване на сезона", заяви Моуриньо.

  Сподели
126