Глейзър се готвели да съборят "Олд Трафорд"


Н. Гавазов

Глейзър се готвели да съборят

Семейство Глейзър е било на път да събори "Олд Трафорд" и да построи нов стадион на негово място, когато закупи Манчестър Юнайтед.

Глейзър владеят Юнайтед през последните 15 години и както се вижда от разходите за трансфери, американците са отчаяни да възстановят величието, съпътстващо клуба в ерата на Сър Алекс Фъргюсън.

Според The ​​Athletic, през 2005 г., когато Малкълм Глейзър придобива "червените дяволи", американското семейство е имало идеята да даде на клуба нов модерен стадион, заменяйки  "Олд Трафорд", който бе почти на сто години по това време.

Тази идея обаче е била отхвърлена по-късно.

"Когато пристигнаха за първи път, те имаха намерение да преустроят "Олд Трафорд". Отчаяно искаха да закупят цялата земя наоколо. Единственият участък, който не можаха да получат, бе мястото, където сега се намира хотелът на Гари Невил и съотборниците. Тогава просто никой не си представяше, че нещо може да се направи с тази земя.

Но в крайна сметка те се отказаха от идеята за стадион. Мисля, че разбраха, че това ще струва някъде около 1 милиард паунда, а такива разходи са твърде трудни за оправдание. Това не е "Емирейтс" или "Тотнъм", където можете да продавате квартири за големи пари. В Манчестър този пазар не е толкова голям", заяви източник на изданието.

  Сподели
107