Саня: Подценявахме се срещу Челси


Н. Гавазов

Саня: Подценявахме се срещу Челси

Бившият защитник на Арсенал Бакари Саня припомни как "артилеристите" са отстъпвали на други големи отбори, но особено на Челси.

Саня прекара седем години от кариерата си в Арсенал, но през това време успя да спечели само Купата на ФА. Бакари имаше чувството, че "артилеристите“ се провалят в решаващите моменти, а особено добре от това се научи да се възползва Челси.  

"Просто играхме мач след мач и спечелихме много, но когато в крайна сметка имахме нужда от резултати в определени срещи, ние се проваляхме.

Може би това се случи, защото се подлагахме на прекомерен натиск. В повечето мачове играхме добре и спечелихме. Но, например, когато трябваше да играем срещу конкуренти от топ 4, тогава имахме трудности.

Убеден съм, че се подценявахме. Гледахме на мачове срещу Челси по различен начин, отколкото на всеки друг.

Те добре използваха имиджа си. Имаха редица големи играчи от националния отбор. Говорихме за тях повече, отколкото те говореха за нас.

Може би в главите си сме мислили, че техните играчи са по-важни от нашите. Не им отстъпвахме в уменията на терена и когато играхме в стил Арсенал, никой не можеше да ни победи. Но ние се подценявахме срещу тях, а това е голяма грешка", заяви Саня.

  Сподели
107