Роджърс: Загубихме титлата в мача с Челси


Н. Гавазов

Роджърс: Загубихме титлата в мача с Челси

Бившият наставник на Ливърпул Брендън Роджърс призна, че през 2014 г. "червените"  загубиха титлата във Висшата лига в мача с Челси, в който Стивън Джерард се подхлъзна и позволи на "сините" да открият резултата.

Хората на  Роджърс показаха блестяща игра през въпросния сезон 2013/14, но малко преди финала намалиха оборотите, от което се възползва Манчестър Сити и в крайна сметка "гражданите" получиха титлата.  

Като определящ мач за този сезон Роджърс припомня домакинското поражение от Челси с 2:0 през април, въпреки че Ливърпул още един път загуби точки, като направи 3:3 с Кристъл Палас.

"Влязохме в мача срещу Челси със серия от 11 поредни победи. Увереността ни бе висока и за 70 минути от този мач играхме много добре. Просто не можахме да разпечатаме вратата им. Ние бяхме себе си - бяхме отбор, който води играта. Бяхме агресивни, това бе нашата сила.

Ако погледнете този сезон, за първи път Ливърпул отбеляза над 100 гола в най-горната дивизия. По този начин създадохме шансове за титлата.

Това, което се случи със Стивън, а и точно преди почивката е много лош късмет.

По-нататък ние просто трябваше да вкараме гол и напълно можехме да завършим наравно, но се суетяхме, отборът бе млад и просто не успяхме да ги натиснем.

С цялото ми уважение, мачът срещу Кристъл Палас нямаше  значение. Разликата бе направена от мача срещу Челси.

Срещу Палас имахме много добро първо полувреме, но имах чувството, че само се опитваме да вкараме на всяка цена, защото сега зависехме от разликата в целите. По време на почивката казах, че ще спечелим този мач, ако спрем да търсим голове.

През второто полувреме бързо направихме резултата 2:0, след това 3:0 и ти просто чувстваш, че отборът се опитва да вкара колкото се може повече. Чувствахме се комфортно, играхме добре, но в последните 10 минути се случи лудост.

Но не тази среща ни струваше титлата, а домакинският мач срещу Челси", заяви Роджърс.

  Сподели
143