Коул: Почувствах, че Арсенал се разпада


Н. Гавазов

Коул: Почувствах, че Арсенал се разпада

Защитникът Ашли Коул е предполагал, че Арсенал се разпада, когато е напускал клуба в посока Челси през 2006 година.

Играейки за Арсенал, Коул си спечели репутация на един от най-добрите леви бекове в света. Ашли бе част от отбора на "Непобедимите", който спечели Висшата лига без нито една загуба през сезон 2003/04.

Въпреки това, капитанът на Арсенал  Тони Адамс приключи кариерата си през 2002 г., първият вратар Дейвид Сикмън напусна през 2003 г., Мартин Киоун напусна клуба през 2004 г., а Патрик Виейра замина за Ювентус през 2005 г. Именно тогава Коул е почувствал, че на всички тези играчи не са намерени адекватни замени.

"Преминаването в Челси, в друг отбор и в различна обстановка стана лесно за мен, защото когато започнах в Арсенал, имахме гръбнак от Сиймън, Киоун, Виейра, Анри и  Адамс.

И, разбира се, когато такива играчи започнаха да напускат, аз лично почувствах, че при нас се образуват дупки в културата спрямо предишни години, а стандартите на тренировките започват да намаляват.

Просто усетих, че Арсенал леко започва да се разпада и имаше празнини, които никога не се запълниха.

Следователно, за мен бе лесно да се окажа в различна култура и да покажа волята си и желанието си да побеждавам. Отидох в Челси и направих това", заяви Коул.

  Сподели
161