Балак е на мнение, че Ван Дайк е надценен


Н. Гавазов

Балак е на мнение, че Ван Дайк е надценен

Бившият играч на Челси Михаел Балак смята, че защитникът на Ливърпул Върджил Ван Дайк е надценен поради липсата на страхотни съперници  сред нападателите.

След присъединяването си към Ливърпул през януари 2018 г. Ван Дайк стана еталон за централен защитник, помагайки на "червените"  да претендират за основните награди на европейската и вътрешната арена. Балак обаче има своя версия за това защо всички са толкова възхитени от Върджил.

"Върджил Ван Дайк има голям късмет да играе в епоха, когато във Висшата лига ги няма Дрогба, Лампард, Шиърър, Анри, Рууни, Ван Перси, Тевес, Адебайор и Диего Коста. Не е изненадващо, че той се смята за най-добрият защитник в лигата", заяви Балак.

Това изявление предизвика възмущение сред легендата на Ливърпул Стив Никол, който е уверен, че Ван Дайк също би сдържал Дрогба.

"Е, интересно ми е към коя част от играта му има претенции. Искате да кажете, че Ван Дайк не би спечелил физическата борба срещу тези нападатели? Дори срещу Дрогба?

Би било чудесно да видим това, но не ми казвайте, че Дрогба ще доминира над него по отношение на физиката.

Ако говорим за скорост, тогава нито във Висшата лига, нито в Шампионска лига не видях някой, който да надбяга Ван Дайк. Така че това не е проблем.

Може ли да даде пас? Да, той може да подава топката. Ще се радвам да разбера в кой компонент от играта Ван Дайк би отстъпил на някой от тези нападатели, за които говори", заяви Никол.

  Сподели
102