Гигс: Оле промени трансферната политика


И. Ангелов

Гигс: Оле промени трансферната политика

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс изрази мнението си за позитивната промяна на трансферната политика на клуба след идването на Оле Гунар Солскяер начело. Норвежецът пое отбора през декември 2018 г. и до момента всичките му нови попълнения подобриха състоянието на отбора му по позитивен начин. Гигс обясни, че Оле е заложил на търсенето на характери извън терена, освен на хора с умения в игра.

"Дан Джеймс не само е талантлив играч. Той е наистина добър характер и солидно момче. Той иска да се подобрява и точно това виждаме последните 18 месеца. Всеки път когато го гледах за Суонзи, той ставаше все по-добър и в Юнайтед стартира страхотно. Той е играч на Юнайтед, който и феновете обичат да гледат. Той преминава през хората си, прави нещата да се случват, и, разбира се, има смъртоносна скорост.

"Но, както казах, над всичко е добрият му характер. Аз мисля, че точно това Оле опитва да привлича последните месеци. Той иска големи характери в съблекалнята си.

"Жалко, че прекъснаха сезона точно когато летяхме. Оле така започна престоя си когато дойде, след това имаше труден период, но напоследък имахме 11 мача поред без загуба. Това е защото играчите са впечатляващи. Новите подобриха тима и съблекалнята и това е очевидно. С Фернандеш, ние виждаме отново как един човек може да има голям ефект над всички.

"Може да говорим така за хора като Ерик Кантона, Робин ван Перси... няма да го сравнявам с тях все още, но той направи всички останали по-добри и повдигна играта. Аз все още мисля, че ни трябват 4 или 5 човека, но определено се върви в правилната посока."

  Сподели
255