Президентът на Ливърпул: Важно е да се доиграе сезонът


Н. Гавазов

Президентът на Ливърпул: Важно е да се доиграе сезонът

Президентът на Ливърпул Том Уернър заяви, че е важно клубовете от Висшата лига да подновят сезона и да попълнят празнотата, която се е образувала в живота на хората във връзка с пандемията от  коронавируса.

Футболният сезон бе спрян през март, когато Ливърпул се намираше само на две победи от  първата титла във Висшата лига в своята история.

Вернер се надява протоколите за сигурност, разработени от Висшата лига, да позволят на футбола да се върне. Том счита това за важно не само за клуба си.

"В живота на толкова много хора се образува празнота. Футболът заема централно място в  техните мечти и техните надежди. Що се отнася до Ливърпул, ние играем вълшебен футбол и сме само две победи от спечелването на трофея. Обаче мисля не само за себе си.

Възобновяването на сезона ще бъде животворна тоник  за хората, защото ще им осигури забавление. Особено сега, когато няма как да отидат на футбол.

Има елемент на риск, но говорим за много здрава група от хора, които в допълнение ще бъдат тествани редовно. Ако учените и правителството считат за опасно да играят, тогава няма да има футбол, но се надявам да намерим начин.

Важно е да намерим този начин да изиграем останалите мачове, защото това би било добре за страната.

Най-важното е безопасността. Мисля, че протоколите, по които работи Висшата лига, ще направят мачовете без зрители по-безопасни, отколкото да отидете в супермаркета.

Всички сме в ужасна ситуация. Надявам се един ден да се появи ваксина и отново ще можем да се насладим да посещаваме стадионите и да гледаме елегантната игра на отлични футболисти", заяви Вернер.

  Сподели
143