Клоп: Трябва да бъдеш себе си


Н. Гавазов

Клоп: Трябва да бъдеш себе си

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп обясни защо винаги е облечен с тренировъчен екип, а също така отдаде почит на усещането за стил на  колегата си Хосеп Гуардиола от Манчестър Сити.

За разлика от много от колегите си, Клоп не носи строг костюм - Юрген предпочита тренировъчен екип, допълнени от спортни маратонки и бейзболна шапка.

Според Клоп той просто се чувства удобно в такива дрехи, но Юрген уважава онези, които се обличат по различен начин.

"Бях футболист и на следващия ден станах старши-треньор. В гардероба ми висеше костюм на човек, който преди няколко дни вършеше моята работа. Този костюм дори не отговаряше на моя размер.

Просто съм фокусиран върху играта. Никога не съм се замислял как изглеждам. Знам, че не е прекалено добре, защото работим пред публика и когато дойдох в Дортмунд Борусия, си помислих: "Може би трябва да се променя". Известно време носих джинси и тениска, но просто не се чувствах удобно. В това обаче няма нищо лошо.

Мисля, че най-стилен от треньорите  е Пеп Гуардиола. Всичко, което носи, изглежда, че е пригодено специално за него. Той обаче не носи официален костюм - просто ежедневни дрехи.

Ако си треньор, бъди себе си. Ако искаш да изглеждаш добре, това е чудесно. Просто това не е за мен. Важно е да правиш това, което е подходящо за теб. Когото и да  се опитваш да имитираш, ти никога не можеш да бъдеш същия.

Харесва ми, когато можете да видите душата и характера на треньора в отбор. Да се ​​върнем към Гуардиола - поглеждаш отбора и си мислиш: "Леле, това е или отборът на Гуардиола или на някой, който е работил с него". Но ти никога не можеш да си същия.

Облеклото е една от частите на нашия характер. Носете каквото искате, но не прави от това най-важното нещо. В крайна сметка всичко се решава в играта. Но не се притеснявайте: можете да станете световен шампион в официален костюм и в тренировъчен екип. Просто постъпвай така, както ти е комфортно", заяви Клоп.

  Сподели
288