Сисе припомни как едва не е останал без крак


Н. Гавазов

Сисе припомни как едва не е останал без крак

Бившият нападател на Ливърпул Джибрил Сисе разказа, че е можел да му бъде ампутиран крак след ужасната контузия през сезон 2004/05.

Въпросният сезон бе запомнен с финала в Шампионска лига, в който мърсисайдци направиха невероятен обрат срещу Милан в Исканбул.

За Сисе обаче основният спомен от тази кампания бе свързан с фрактура на левия крак в мач срещу Блекбърн през октомври 2004 г.

"Да, това бе ужасно счупване. Костите ми се счупиха една над друга - не знам как да го обясня с медицински термини. Всъщност кръвообращението ми в стъпалото спря да работи.

Лекарят ми каза: "Джиб, ще се опитам да поизправя костта". Бях в шоково състояние и не разбрах за какво говори, затова му отвърнах да прави каквото трябва.

Той преброи до три и дръпна крака. Всичко се получи добре. Спомням си, че по-късно той ми каза: "Джиб, помниш ли това?" Отговорих с "да" и го попитах защо се интересува.

Той каза: "Кракът ти бе сгънат и в него не влизаше кръв. Ако бяха минали 30 минути до час, ще трябваше да го ампутираме. Това наистина бе много сериозно", заяви Сисе.

  Сподели
227