Челси потвърди за удължаване на контрактите с Кабайеро и Жиру


Н. Гавазов

Челси потвърди за удължаване на контрактите с Кабайеро и Жиру

Челси потвърди, че вратарят Вили Кабайеро и нападателят Оливие Жиру ще останат на "Стамфорд Бридж" през следващия сезон.

Пресата съобщи за удължаването на договора с Кабайеро още в понеделник, а в сряда "сините“ направиха тази новина официална.

Така 38-годишният аржентинец, който през този сезон изигра девет мача, ще продължи да играе ролята на дубльор за Кепа Арисабалага.

Ситуацията с Жиру е по-проста за разлика от тази с Вили, с когото "сините" преговаряха през последните два месеца. Челси активира клаузата за удължаване на действащото съглашение с французина, с което се поставя точка на всякакви спекулации за бъдещето на Оливие. Лондонският клуб пояснява, че това се е случило миналия месец.

"За нашия клуб е очевидно, че Оливие е играчът, който искаме да имаме в състава, особено като се има предвид желанието ни да поддържаме баланс между опитни играчи от най-високо ниво и ярки млади таланти. Оливие показва примерно отношение, когато е помолен да играе. Той е доказан победител и се надяваме, че това ще помогне на новото ни поколение да стане такова", заяви директорът на Челси Марина Грановская.

  Сподели
121