Карагър е можел да стане асистент на Роджърс


Н. Гавазов

Карагър е можел да стане асистент на Роджърс

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагер каза, че може да стане помощник на Брендън Роджърс на "Анфийлд".

За разлика от много от бившите си колеги, Карагър все още не е решил да се пробва  в треньорската област, но Джейми имаше тази възможност, когато завършваше кариерата си на играч.

Карагър може да прекара последната си година в Ливърпул като играещ треньор. Джейми бе готов да приеме предложението на Роджърс, но бързо промени решението си.

"Знаех, че ще завърша да играя една година и половина, преди това да се случи.

Говорих за това със Сър Кени, който бе мениджър, преди американските собственици да доведат Брендън Роджърс. Винаги знаех, че Брендън ще получи тази работа и по време на първата ни среща му казах: "Остава ми една година по договора".

Той бе само с три или четири години по-голям от мен и аз абсолютно не исках да ставам заплаха за него или да му оказвам натиск. Не бях Джейми Карагър в своя пик, бях 35-годишен играч и не исках да му създавам проблеми, когато избираше състава.

По време на първия ни разговор казах: "Слушай, няма да съм твоят първи избор, но съм тук, за да ти помогна. Ще играя в Лига Европа, Купата на лигата. Ще прекратя кариерата си в края на сезона, но дотогава ще се опитам да ти помогна, с колкото мога".

Всъщност тогава той ми предложи роля в неговия щаб. Бях възхитен от това, защото предходната година се разтроих леко, тъй като съм свикнал да играя всяка седмица, а вече не можех да го правя. Ето защо реших да прекратя кариерата си в края на договора си.  

Би било чудесно за тези 12 месеца да стана играещ треньор. Исках да го направя със Сър Далглиш, но, за съжаление, той загуби работата си.

Следващият път, когато разговарях с Брендън Роджърс, той промени решението си и се обади на Майк Марш. Реагирах нормално, защото нямах опит. Но винаги се чудех какво ще се случи с мен, ако предложението му все още важеше", заяви Карагър.

  Сподели
132