Нани: Сър Алекс ме унищожи


Н. Гавазов

 Нани: Сър Алекс ме унищожи

Бившият халф на Манчестър Юнайтед Нани разказа  за своите спомени от срещата  от втория кръг на английската Висша лига с Фулъм през 2010 г., която завърши при  резултат 2: 2.

"Играх невероятно, имах огромно самочувствие. Спечелихме дузпа, Райън Гигс отиде да я изпълни, но аз почувствах увереност в себе си, а Гигс не ми каза нищо и се приближих до точката за изпълнение. Но не успях да вкарам. Един гол щеше да направи резултата 3: 1 в наша полза, така че след мача в съблекалнята Фъргюсън ме унищожи. Той буквално крещеше: "Нани, кой мислиш, че си? Кой ти даде право да изпълниш дузпата? Райън?".

И тогава той унищожи Райън Гигс, като поиска да му обясни защо ми е позволил да стрелям. Райън отговори: "Той грабна топката, а аз го пуснах". Този ден бе невероятен! Закарах Сър Фъргюсън у дома му, но той не ми говореше докрай. Стана ми много неприятно.

В началото много се страхувах от него. Както с баща, когато грешиш или правиш нещо нередно. Видях го да говори с други играчи и също исках да участвам в това. Аз обаче не знаех какво да кажа. Страхувах се от него, докато не се научих да разбирам по-добре английски и да изразявам мислите си.

Английският ми никога не е бил съвършен и никога няма да бъде. Тогава бе по-лошо от сега. Когато разбрах, че мога да говоря повече със Сър Фъргюсън, той започна да се приближава до мен и да ми обръща повече внимание. Оттогава научих повече за Сър Алекс Фъргюсън", заяви Нани.

Нани игра за Манчестър Юнайтед от 2007 до 2014 г., а през сезон 2014/2015 игра под наем за родния си Спортинг. От миналата година 33-годишният португалец защитава цветовете на Орландо Сити.

  Сподели
245