Джон Барнс: Юнайтед е като Ливърпул - не може да привлече играчи


И. Ангелов

Джон Барнс: Юнайтед е като Ливърпул - не може да привлече играчи

Легендата на Ливърпул Джон Барнс изрази мнението си, че Манчестър Юнайтед се нуждае от четирима играчи от световна класа, но клубът е изгубил привлекателната си сила от миналото, по подобие на Ливърпул преди години. В момента се очаква Оле Гунар Солскяер да е активен на пазара, като Джак Грелиш и Джейдън Санчо се спрягат за Юнайтед.

"С Юнайтед не трябва да говорим за броя играчи, които трябва да привлекат. Трябва да говорим за нуждата от качество. Например, преди 10 години Ливърпул подписваше с много играчи, но нито един от тях не подобряваше състава, това не бяха добри покупки за дългосрочното бъдеще на клуба.

"Клубовете в момента отхвърлят желанието просто да купуват защото искат да купуват. Това е защото в дългосрочен план това няма да подобри отбора. В състоянието, в което Юнайтед се намира в момента, те не са в позиция да направят качествени покупки, каквито искат, защото тези играчи не искат да са там.

"Те трябва да се концентрират повече над играчите, които имат, и да работят за да подобрят тях. Те имат някои добри играчи като Пол Погба, Маркъс Рашфорд и Бруно Фернандеш, но трябва да осигурят хармония в клуба. Не мога да кажа, че Юнайтед има нужда точно от 4 играчи световна класа, но те и не могат да привлечат толкова от сегашното си положение.

"Трябва им хармония в клуба и нещата да тръгнат, което все още не е налично. Това се случи в Ливърпул."

  Сподели
855