Лампард: Трябва да подобрим комуникацията с играчите


И. Ангелов

Лампард: Трябва да подобрим комуникацията с играчите

Мениджърът на Челси Франк Лампард защити играчите, които смятат, че завръщането към игра след коронавируса е негативно решение, като той настоя, че комуникацията с играчите трябва да се подобри и да се разберат техните мнения. В понеделник клубовете от Висшата лига ще гласуват кога и дали може да бъдат подновени тренировките на отборите.

Капитаните на Уест Хем - Марк Ноубъл, и на Уотфорд - Трой Дийни, споделиха мнението си, че за рестартиране не трябва да се говори преди сигурността и здравето на играчите да се гарантира.

"Всеки ще приеме тази ситуация различно," започна Лампард. "Хора като Трой Дийни трябва да получат свобода да говорят защото те го правят от сърце. Аз мисля, че трябва да подобрим комуникацията за да знаем какво мислят играчите, и след това да се правят решения.

"Моите момчета, аз зная - и съм сигурен, че други мениджъри също ще кажат това, те са добри момчета. Намеренията и желанията им са семействата им да са добре. Те искат да дойдат и да работят. Нямат търпение да играят футбол. Аз мисля, че голяма част от моята работа е да проявя емпатия.

"Не може просто да кажем 'Момчета, ще направим така'. Това не е ситуация, която познаваме. Не говорим за стачки или нежелание да тренират, или аргументи между играчите. Тук говорим за нещо, което влияе на всички и техните семейства. 

"След гласуването в понеделник ще започнем да планираме. Има още тестове да се направят и може би в средата на седмицата ще мислим за тренировки. Аз говоря с екипа каква ще е първата ни фаза. Може би ще тренираме много различно заради ограниченията."

  Сподели
457