Ван Перси обясни защо е избрал Юнайтед


Н. Гавазов

Ван Перси обясни защо е избрал Юнайтед

Робин Ван Перси разказа защо през 2012 г., напускайки Арсенал е преминал  в Манчестър Юнайтед.

Ван Перси вкара 96 гола в 194 мача от Висшата лига за осем години в Арсенал, но жаждата му за трофеи остана незадоволена, спечелвайки само Купата на ФА.

Именно желанието да побеждава  накара холандския нападател да се премести в Юнайтед, а не, например, в Манчестър Сити, който също се интересуваше от Робин.

"Сър Фъргюсън изигра важна роля за това да избера  Манчестър Юнайтед. Избрах ги заради начина, по който той тренира, заради историите, които чух, заради играчите, които играеха там.

Наистина исках да побеждавам и когато погледнах отбора с Гигс, Карик, Скоулс, Видич, Фърдинанд, всички те бяха победители, спечелиха всичко. Казах си: "Искам да бъда част от това". Бях на етап от живота си, в който се чувствах като победител, но не бях такъв, така че трябваше да побеждавам. Трябваше да отида в отбор, който знае как да побеждава.

Още в първия си сезон за Юнайтед Ван Перси спечели Висшата лига. В същото време това бе последният сезон на Сър Фъргюсън, след което Робин успя да работи с Дейвид Мойс и Луис Ван Гал, но без голям успех.

"Трудно ни бе при Мойс, защото завършихме на седмо място. Да се ​​спуснем от тази височина ... Мислехме да спечелим Шампионска лига и да развием успеха си.

Това бе нов период, тъй като кариерата на Сколси се приближаваше към края си, Гигс стана играещ  треньор. Всичко бе ново.

Мойс не е виновен. Който да дойдеше на мястото на Сър Фъргюсън, той имаше нужда от  късмет. Грешно е да обвиняваме един, ние също сме виновни. Стандартите бяха толкова високи, но счупихме летвата.

Какво почувствах, когато Сър Фъргюсън се пенсионира? Това бе един вид шок. Точно преди подписването на договора, когато буквално вдигнах химикалката над хартията, аз казах: "Още нещо, Сър Алекс. Докога планирате да останете в клуба?".  Той отговори: "Най-малко още три години“, добави Робин.

  Сподели
544