Моуриньо отрече, че е поискал отлагане на сезона


Н. Гавазов

Моуриньо отрече, че е поискал отлагане на сезона

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо отрече слуховете, че е поискал от Висшата лига да отложи възобновяването на сезона.

Тази сутрин в пресата се появиха слухове, че Моуриньо се е противопоставил на възобновяването на сезона на 12 юни, казвайки, че играчите се нуждаят от поне един месец тренировки, за да се върнат в най-добрата си форма. Както се очакваше, предвид източника на информацията, тя се оказа лъжлива, а самата история възмути Жозе.

"Абсолютно не мисля, че моята позиция бе честно представена в днешните новини. не съм искал никакво забавяне.

Искам да тренирам и отчаяно жадувам Висшата лига да се завърне веднага, тъй като ще е безопасно - особено сега, когато виждаме другите лиги да се подготвят за мачовете.

Аз съм изключително горд от това как моите играчи поддържаха формата си. Те показаха голям професионализъм, страст и решителност.

Всеки футболист прояви голяма отдаденост в процеса на отделните занимания. Сега чакаме разрешение за започване на тренировки в малки групи, което напълно подкрепям", заяви Моуриньо.

Според Daily Mirror, по време на видеоконференцията някои мениджъри са изразили загриженост от прибързаното възобновяване на мачовете. Сред тях са Хосеп Гуардиола, Франк Лампард, Найджъл Пиърсън и Греъм Потър.

"Ако не искате да играете, останете си вкъщи и гледайте Бундеслигата!", отговорил Моуриньо на колегите си по време на виртуалната среща.

Идеята за бързо възобновяване на сезона бе подкрепена от Карло Анчелоти и Юрген Клоп, а безстрашният Рой Ходжсън дори заяви, че пътуването до тренировъчната база ще бъде "по-безопасно от отиването до Теско".

  Сподели
206