Ливърпул ще може да вдигне Купата на ВЛ на "Анфийлд"


Н. Гавазов

Ливърпул ще може да вдигне Купата на ВЛ на

Сезонът във Висшата лига няма да бъде напълно спрян поради разкола между клубовете и правителството относно неутралните терени.

Миналата седмица изглеждаше, че отделни аутсайдери са против идеята на правителството за провеждане на останалите 92 мача от този сезон във Висшата лига на неутрални терени.

В понеделник обаче клубовете проведоха друга видеоконференция, а изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс обяви, че всичките 20 членове на дивизията искат да запазят възможността да играят на стадиони у дома, макар и без зрители.

Може да изглежда, че между Висшата лига и властите възниква конфликт, но според инсайдера Джейсън Бърнс, премиерът Борис Джонсън и неговите министри са готови да направят отстъпки.

Правителството е готово да позволи на клубовете от Висшата лига да играят мачове в дома и на гости, ако няма възражения от местните полицейски управления, които гарантират безопасност на мачовете.

Според източника,  полицията не вижда особени проблеми. Въпреки трудната ситуация в страната поради пандемията на коронавирус, служителите на реда разполагат с достатъчно персонал - още повече, че клубовете плащат от джоба си, за да гарантират безопасност по време на мачове.

По този начин, ако се разрешат и други въпроси, има всички шансове Ливърпул да успее да вдигне Купата на Висшата лига на родния си "Анфийлд", макар и празен.

  Сподели
158