Ван Дайк: Бях слаб и щяха да ме изгонят от академията


И. Ангелов

Ван Дайк: Бях слаб и щяха да ме изгонят от академията

Централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк обяви, че почти не е успял да се реализира като футболист, след като е бил на косъм от това да напусне спорта като младеж в академията на холандския Уилем II, където той не е бил дори титуляр на младежко ниво.

"Аз играх в академията на Уилем II близо 10 години. Имаше период там, когато бях на около 16 години, когато имаше голям риск да не продължа в следващата година. Не бях изобщо добър, бях резерва през повечето време. 

"През лятото обаче пораснах много физически и всичко след това се получи. Имах контузия в слабините защото растях много бързо. След това започнах да напредвам."

След Уилем II Ван Дайк извървя пътя си до "Анфийлд" през Гронинген, Селтик и Саутхемптън, като навсякъде впечатли с играта си.

"Пътят ми до момента бе добър, но не искам да приемам всичко за даденост. Всичко става поради някаква причина. При мен всичко дойде от здрава работа и голяма отдаденост, и аз се гордея с това. Това е нещо, което трябва да вдъхновява младите играчи, които нямат достатъчно качества като тези, които играят на високо ниво на 16 години.

"Има и друг път към спечелването на Шампионска лига. Аз се гордея с пътя си до момента и все още нищо не е приключено."

  Сподели
114