Ливърпул няма да доиграва сезона с отслабен състав


Н. Гавазов

Ливърпул няма да доиграва сезона с отслабен състав

Ливърпул ще увери останалите клубове от Висшата лига, че няма да използва отслабен състав след рестарта на първенството.

В петък изпълнителният директор на не назован клуб от Висшата лига сподели пред Daily Mail, че се притеснява от вероятността мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп да започне да се грижи за основните си играчи веднага след като спечели титлата.

Всички клубове от Висшата лига разбират, че желанието им за възобновяване на сезона на фона на пандемията от коронавирус, до голяма степен се ръководи от финансови съображения. Играчите ще бъдат изложени на повишен риск, не само по отношение на COVID-19, но и по отношение на травмите - много седмици самоизолация не могат да преминат без да оставят следа.

Ако Ливърпул започне да играе мачове с отслабен състав, това ще бъде поредният удар върху целостта на съревнованието, което вече е под голям въпрос заради идеята за провеждане на мачове на неутрални терени.

Въпреки това, източник от "Анфийлд" твърди, че такова предположение е абсурдно. Ако по време на видеоконференция, насрочена за понеделник, някой от клубовете изрази опасенията си от това, Ливърпул ще гарантира, че оставащите му девет мача ще бъдат проведени от най-силния състав.

Добавяме, че на Ливърпул са достатъчни само две победи за спечелване на титлата. От останалите съперници на "червените" само Брайтън и Астън Вила са изправени пред изпадане.

  Сподели
110