Ван Дайк: Не искам да мисля за пенсия


И. Ангелов

Ван Дайк: Не искам да мисля за пенсия

Звездата на Ливърпул Върджил ван Дайк вярва, че спирането на сезона във Висшата лига заради коронавируса го е накарало да мисли за живота след футбола. След като вече 2 месеца той не е излизал на терен, защитникът коментира, че вероятно това е началното усещане след прекратяване на кариерата на играч:

"Трудно е да не играем, да не показваме таланта си, да не работим здраво, малките неща в играта. Но също така за много фенове няма чувството за победа, няма го ентусиазмът преди мач, тренировките, просто да видиш момчетата. Ние прекарваме толкова много време заедно, и изведнъж няма събиране вече 2 месеца.

"Това е различно, това е лудо, и нещо, което не си си представял и чувствал преди. Това те кара да оценяваш малките неща повече. Ще е странно, и очевидно аз не искам да мисля за пенсия или нещо подобно,но ще е странно. Това те кара да мислиш колко трудно е на играчите да вземат решение да се откажат, защото какво ще правиш след това?

"Ще има период на несигурност и липса на идея какво да правиш. Това чувство имаме понякога в сегашната ситуация, защото аз не зная какво ще се случи. Очевидно ние опитваме да сме близки чрез чата на отбора. Но това е странно, странна ситуация за всички нас, за всички по света - за всеки професионалист във всяка област. Трябва да се адаптираме и да започнем да правим нещата различно.

"Но най-важното е здравето на хората. Аз мога да говоря само за личния си кръг, защото това е най-важното. Откъм фитнеса, аз просто опитвам да съм максимално подготвен, правя всички тренировки, които планираме с отбора. Гледам да съм готов за рестартирането на лигата. След това ще видим какво ще се случи."

  Сподели
138