Инс: Юнайтед е в грешка, ако мисли, че ще стигне Ливърпул


И. Ангелов

Инс: Юнайтед е в грешка, ако мисли, че ще стигне Ливърпул

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Инс изрази мнението си, че клубът се нуждае от повече от няколко трансферни прозореца, за да застигне качеството на Ливърпул. Според него това няма да се случи в близките две години, въпреки позитивния път, който стартира и върви Оле Гунар Солскяер. 

"Ще отнеме много време да ги настигнат и ако някой от "Олд Трафорд" си мисли, че това ще стане за две години с няколко големи трансфера за много пари, те се заблуждават. Аз бих погледнал над напускането на сър Алекс Фъргюсън като катализатор на процес, който ни доведе до тук, и Ливърпул е много пред Юнайтед.

"Дейвид Мойс пристигна в Юнайтед тогава, не получи парите и времето, които му бяха нужни за да свърши работа и след това преминахме при Луис ван Гаал, който така и не изглеждаше правилен за Юнайтед, въпреки спечелването на ФА Къп 2016 г. 

"След това дойде Жозе Моуриньо, който не изглеждаше щастлив от първия ден, дори и когато спечели няколко трофея в първите сезони. Всичко тогава бе до това Моуриньо да се заяжда в медиите, имаше проблеми зад завесите с Пол Погба, и в клуба имаше недоволство.

"След това се обърнаха към Оле, а той няма опит за такава голяма работа. Той управляваше Кардиф, Мьолде и след това пристигна в най-големия клуб в света. Няма как това да не е трудно за него и не съм изненадан, че се затрудни. В крайна сметка резултатът от тези промени е нестабилността на клуба през последните 6 години, докато същевременно Ливърпул намери стабилност, особено откакто пристигна Клоп.

"Ливърпул имаше план, придържаше се към него дори когато нещата не вървяха в първата година на Клоп. Сега те жънат наградите. В Юнайтед мениджърите идваха и си заминаваха. Всички те имаха своите идеи за играчи, изхарчиха големи пари за ужасни попълнения и се намериха на 30 точки зад Ливърпул в средата на сезона. Това е срамно за отбор със статута на Юнайтед.

За разликите между двата отбора Инс добави:

"Ливърпул има фантастичен гръбнак и това липсваше на Юнайтед в момента, основно защото на пазара те действаха ужасяващо. Няма смисъл да говорим нещо различно. Ед Удуърд се провали в трансферната политика и аз не мисля, че Юнайтед може да продължи напред докато той не бъде заменен от човек, който ще помогне с трансферите, и който разбира играта."

  Сподели
127