Клубове от ВЛ могат да блокират възобновяване на сезона


Н. Гавазов

Клубове от ВЛ могат да блокират възобновяване на сезона

Изпълнителният директор на Брайтън Пол Барбър заплаши, че клубовете, които се противопоставят на неутралните стадиони, са в състояние да блокират началото на сезона във Висшата лига.

Напомняме, че през миналата седмица на клубовете от Висшата лига бе казано, че останалите 92 мача от сезон 2019/20 могат да се играят само на неутрални терени.

За да бъде одобрена тази идея, са необходими гласовете на 14 от 20 клуба, в противен случай сезонът вероятно няма да бъде възобновен и тогава ще възникне въпросът за предсрочното прекратяване на кампанията или нейното нулиране.

Досега се смяташе, че само аутсайдерите се противопоставят на неутралните терени, но Барбър съобщава, че клубовете от различни части на таблицата не искат да загубят фактора на домашния стадион.

"Клубовете на различни нива на таблицата имат възражения срещу неутралните терени, защото са загрижени за принципа на справедливост.

Реалността е, че преодоляхме три четвърти от сезона. Например, трябваше да играем у дома срещу четири от шестте най-големи клуба, не само в лигата, но и в Европа. В повечето случаи имаме добре такива мачове.

Не става въпрос само за подкрепа на вашите фенове. Статистиката много ясно казва, че домакинският терен  е голямо предимство. Когато се лишите от него, това предизвиква чувство на несправедливост", заяви Барбър.

  Сподели
228