Анри: На Арсенал ще му е трудно без Обамеянг


Н. Гавазов

Анри: На Арсенал ще му е трудно без Обамеянг

Легендата на Арсенал Тиери Анри смята, че напускането на нападателя Пиер-Емерик Обамеянг би било тежка загуба за "артилеристите".

Икономическата криза, както и вероятното отсъствие от Шампионска лига, оставят на Арсенал минимални шансове да разшири сътрудничеството с Обамеянг, чийто настоящ договор изтича през юни 2021 година.

Очаква се Арсенал да бъде принуден да продаде капитана си през най-близкия трансферен прозорец. Анри не желае Пиер-Емерик да си тръгва, но в същото време е готов да прояви разбиране към това.

"Всеки прави това, което сметне за добре. Как да кажа на някого да остане, когато аз си тръгнах? Като фен на Арсенал, вие искате той да остане, но Пиер-Емерик е футболист и трябва да оцени ситуацията със семейството си и баща си, когото също познавам, за да вземе най-доброто решение за тях.

Ако подкрепяте Арсенал, не искате неговото напускане, но този човек трябва да се грижи за кариерата си. Не знам какво му е в главата и къде иска да отиде. Знам само, че определено на отбора ще липсват головете му, ако той напусне. Той отбелязва голове и ако премахнете попаденията му, тогава ще ви е трудно.

"Уважавам решенията на хората, уважавам техните чувства, мечти и желания, но всеки фен на Арсенал ще бъде луд, ако каже, че трябва да си тръгне. Не искаме той да си тръгва, но от друга страна трябва да разберете, че човек може имам нужда от нещо друго", заяви Анри.

  Сподели
184