Уеб разказа как веднъж е помогнал на Юнайтед


Н. Гавазов

Уеб разказа как веднъж е помогнал на Юнайтед

Бившият рефер на Висшата лига Хауърд Уеб призна, че веднъж неволно е помогнал на Манчестър Юнайтед.

Навремето  Уеб бе смятан за един от най-добрите рефери на планетата и дори обслужваше финала на Световното първенство през 2010 г., когато погрешно не отстрани Найджъл Де Йонг за груб фаул срещу Шаби Алонсо.

Това обаче не е единствената грешка, за която Уеб съжалява. Хауърд припомня и мача между Манчестър Юнайтед и Тотнъм на "Олд Трафорд“ през 2009 г. - "шпорите“ водеха с 2:0  след първото полувреме, но погрешно отсъдената дузпа отбеляза  началото на впечатляващо завръщане на "червените дяволи“ (5: 2).

Видеоповторението показа, че вратарят на Тотнъм Еурело Гомес чисто изби топката изпод Майкъл Карик. Уеб веднага е разбрал, че е станал свидетел на гмуркане, но не промени решението си.

"Видях, че Карик бе първи до топката, а след това вратарят се блъсна в него. Решението за дузпа бе лесно.

Очаквах обичайното повърхностно възмущение от играчите, но не и онзи огромен шок и абсолютна изненада в очите на Гомес, който не можеше да повярва какво се случва.

След секунди разбрах, че греша с решението. Изпуснах нещо.

Не промених първоначалното си решение, защото нямах ясни доказателства за това, освен вътрешното си чувство. Само се надявах, че Роналдо ще пропусне. Но той не пропусна.

Това стана повратен момент. Като рефер просто го усещате. Можете да видите къде върви играта. При резултат 2: 1 нищо не е ясно. Но с резултат 2: 2 стана ясно за какво става въпрос", заяви Уеб.

  Сподели
156