Лерой Сане се договори с Байерн Мюнхен


Н. Гавазов

Лерой Сане се договори с Байерн Мюнхен

Крилото на Манчестър Сити Лерой Сане съгласува с Байерн Мюнхен условията на петгодишен договор, пише германското издание Bild.

Припомняме, че баварците се опитаха да получат Сане през миналото лято, но тогава сделката се провали заради тежката контузия на коляното, получена от Лерой в началото на август.

Изглеждаше, че евентуален преход на играча на "Алианц Арена"  може да се развали дори и сега - няма футболен клуб, на който да не се налага да коригира трансферните си планове поради кризата, причинена от пандемията от коронавирус.

Въпреки това, Bild очаква Сане да се присъедини към шампионите от  Бундеслигата. За Байерн и Сити остава да се споразумеят за размера на обезщетението, защото самият Лерой вече се съгласи да се премести в Мюнхен.

Подготвяйки се за преговори с колегите си от Манчестър, Байерн вече сложи на депозит сума  от 40 милиона евро (35 милиона паунда). В Мюнхен ще смятат за успех, ако платят по-малко от 60 милиона евро (52 милиона паунда) за Сане.

Напомняме, че от договора на Лерой с "гражданите" остава само една година. Това обстоятелство, както и желанието на самия футболист да се върне в родината си, дават основание на Байерн да се надява, че Сити ще намали значително цената на 24-годишен германец.

  Сподели
154