В петък ще се гласува за възобновяването на сезона в Англия


Н. Гавазов

В петък ще се гласува за възобновяването на сезона в Англия

В петък клубовете от Премиършип  ще гласуват за "Проект за рестартиране", който трябва да позволи възобновяването на футболния сезон във Висшата лига.

В четвъртък, 7 май, британското правителство ще направи изявление за облекчаване на режима на самоизолация. И още сутринта на следващия ден 20 клуба от най-висшата английска дивизия ще проведат най-важната видеоконференция до момента.

Очаква се клубовете да одобрят конкретни дати за връщане към тренировъчните бази и за възобновяване на мачовете, но основната ябълка на раздора остават неутралните терени.

По време на последната видеоконференция на клубовете бе съобщено, че сезон 2019/20 може да се играе само на неутрални терени, но аутсайдерите от Висшата лига смятат, че това е несправедливо, особено когато си изправен пред изпадане от дивизията.

За да бъде одобрена идеята за провеждането на останалите 92 мача на неутрални терени, ще бъдат необходими гласовете на минимум 14 от 20 клуба.

Според BBC, аутсайдерите са готови да се примирят с игра на неутрални терени, ако никой не изпада  от Висшата лига през този сезон. В този случай в следващата кампания броят на участниците в най-горната дивизия ще нарасне до 22 или 23. Въпреки това, тази идея също изисква кворум.

  Сподели
156