Лампард: Липсва ни Канте


Н. Гавазов

Лампард: Липсва ни Канте

Мениджърът  на Челси Франк Лампард е разстроен, че през този сезон тимът му наистина не може да разчита на полузащитника Нголо Канте.

Във всеки от четирите предишни сезона на Висшата лига Канте изигра най-малко 34 мача, докато в този има само 18.

Вече 10 месеца световният шампион с френския национален отбор е подложен на различни контузии и Лампард се надява, че паузата, причинена от пандемията от  коронавируса, ще позволи на Нголо да възстанови здравето си.

"По времето, когато сезонът спря имахме четири-пет контузени. В това отношение Нголо Канте е чудесен пример, тъй като той проведе  четири или пет невероятно успешни сезона за себе си, когато мениджърите много често му намираха правилното място.

През този сезон той участва  само в 40 процента от нашите мачове, но дори и в тях бе трудно и аз наистина му съчувствам на лично ниво. Наистина ни липсва.

Гледайки напред, искаме да го приведем в по-добро състояние по времето, когато сезонът се възобнови. Същото важи и за Рубен Лофтъс- Чийк.

Нуждаем се от Нголо Канте, за да се върнем в нашия отбор. Той е един от най-добрите играчи в света. Знаех това, преди да стана мениджър на Челси, и се убедих в това, работейки с него.

Тази година имах шанс да работя с него не толкова много, но, разбира се, искаме той да влезе във форма и да се хвърли в боя", заяви Лампард.

  Сподели
181