Рууни: Морисън беше класи над Погба и Лингард


И. Ангелов

Рууни: Морисън беше класи над Погба и Лингард

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни обяви мнението си за проваления талант на клуба Равел Морисън, който по-рано в кариерата си е показал по-добри неща от други младежи от академията, включително Пол Погба и Джеси Лингард. Морисън стана част от Юнайтед през 2009-та, като дебютира година след това на 19 години. Той не успя да се наложи като титуляр и премина в Уест Хем през 2012-та, преди 3 години след това да замине за Серия А и Лацио.

В момента Морисън е на 27 години и играе под наем в Мидълсбро от Шефилд Юнайтед. Пред Sunday Times Рууни каза за него:

"Аз си спомням как гледах Равел Морисън и смятах, че той има всичко, за да успее в неговата позиция. В една тренировка той унижи Неманя Видич три пъти за една минута като прокара топката между краката му. 

"Но той се затрудняваше с начина си на живот и обкръжението си и това беше тъжно, защото аз гледах и Пол Погба и Джеси Лингард, които след него излизаха от академията. Той беше по-добър от всички играчи с класи. Той е доказателство, че не можеш да избегнеш факта, че има правила, които всеки трябва да спазва в професионалния футбол.

"След това пък мислиш колко далеч може да стигнеш преди да си ултра-професионален. Гари Невил, например. Гари не е страхотен футболист, но той работеше всяка минута от всяка тренировка, и използва качествата си на максимум.

"Сър Алекс Фъргюсън казваше, че най-трудното нещо в живота е да работиш здраво всеки ден. Забравете за уменията и всичко друго - ако можеш да работиш здраво всеки ден, каквото и да правиш, ти ще си успешен."

  Сподели
172