Невил: Колко футболисти трябва да умрат?


Н. Гавазов

Невил: Колко футболисти трябва да умрат?

Телевизионният експерт и бивш защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил изрази мнение за възможното възобновяване на сезона в английската Висша лига в контекста на пандемията на коронавирус.

"Колко хора трябва да умрат, за да не се възобнови сезонът? Играч, служител трябва да умре? Какъв риск трябва да поемем? Речта е чисто икономическа. Вярвам, че ако нямаше икономически интереси, тогава нямаше да има въпроси.

Един от медицинските работници на ФИФА ми каза, че спортните събития не трябва да се провеждат до септември. Мисля, че ако това решение не бе свързано с икономиката, футболът нямаше да е от месеци.

Клубовете имат огромни инвестиции през този сезон. Помислете за какво става въпрос например за Лийдс, който претендира за попадане във Висшата лига. Потенциално има огромни парични награди за повишение на класата. Следователно те са изправени пред огромни икономически загуби. Това замъглява умовете на хората по отношение на риска, който са готови да поемат", заяви Невил.

Към 29 април във Великобритания са открити 162 хиляди случая на инфекция. Регистрирани са повече от 20 хиляди смъртни случая.

  Сподели
145