Колимор: Коутиньо е един от най-надценените футболисти


Н. Гавазов

Колимор: Коутиньо е един от най-надценените футболисти

Бившият нападател на Ливърпул Стан Колимор призова мениджъра  на Челси Франк Лампард да се откаже от покупката на  полузащитника Филипе  Коутиньо от Барселона.

Според слуховете, Челси е големият фаворит в борбата за Коутиньо, който търси нов клуб, след като не успя да заиграе в Барселона, Байерн Мюнхен не желае да купи трансфера му.

Колимор обаче смята, че трансфер на  Филипе  би станал  голяма грешка за Челси.

"Ако Франк Лампард подпише с Филипе Коутиньо, това може да е първата му грешка като мениджър на Челси.

Бразилецът щеше да е полезен за Евертън, Уест Хем или може би Улвърхемптън, клубове от категория две на Висшата лига, които обикновено се борят за шесто-осмо място.

Той ще увеличи интереса на публиката и ще помогне на такива клубове да убедят феновете си, че работят усилено, за да влязат в Шампионска лига.

Той няма да помогне за подобряване на  отборите, които вече са там, защото той е един от най-надценените атакуващи халфове във футбола.

Той заслужава известна чест поради факта, че е бразилец  и има нещо общо с Неймар. Ако той, да речем е от Словакия, отношението към него би било различно.

Когато трябва да вземете играта за гърлото, в 90 процента от такива мачове той се губи. Той може да вдигне шум, когато всичко вече е решено. Може да вкара няколко гола, за да направи резултата 5:0, когато основната работа вече е свършена.

И въпреки че феновете на Ливърпул го харесаха заради способността му да вкарва страхотни  голове или да изпълни някакъв магически трик, мнозина разбраха, че той е просто красива украса.

Беше приятно да го гледаш от видеоклипове, но феновете на Ливърпул знаеха, че като погледнеш под капака, виждаш играч, който не може да диктува играта - със сигурност не в големи мачове.

Видяхте славен млад човек със славни маниери, но не и някой, който има убийствения инстинкт да прави безмилостни неща в голям клуб. Предполагам, че тези фенове не можеха да повярват на късмета си, когато получиха 130 милиона паунда за него.

В първия си сезон на "Стамфорд Бридж" Лампард е безпогрешен в това как играят, как се доверяват на младежите.

Благодарение на всичко, което направи и каза, Челси ще има успех не само с него, но и с бъдещи мениджъри. Те ще играят футбол, както собственикът иска и ще печелят трофеи, но Коутиньо не е този, който ще позволи да го правят.

Той не е Еден Азар. В него я няма тази малка злоба, необходима за спечелване на големи мачове. Той няма да донесе на Челси или на някой друг големи трофеи", заяви  Колимор.

  Сподели
142