Висшата лига планира да се върне през юни


Н. Гавазов

Висшата лига планира да се върне през юни

Тази седмица Висшата лига ще продължи преговорите за възобновяване на сезона през юни.

В петък 20 клуба от най-горната английска дивизия ще проведат още една видеоконференция и тогава може да се появят някои специфики по отношение на дати и срокове.

В същото време Висшата лига все още е решена да проведе а остатъка от сезона и се подготвя да играе мачове през юни и юли без зрители, твърди  Sky Sports.

Естествено, футболният сезон ще се възобнови само с подкрепата на британското правителство, но премиерът Борис Джонсън вече даде да се разбере, че иска да се върне към големия спорт, за да разведри нацията в трудна ситуация поради пандемията от  коронавируса.

Добавяме, че планът за завръщането на големия спорт - макар и само на телевизионните екрани - бе наречен "Проект рестарт“. Висшата лига ще трябва да разработи редица процедури и строги правила, чрез които играчите и отборите да съществуват в продължение на няколко седмици - предполага се, че по примера на Бундеслигата футболистите ще тренират с маски и дори могат да получат забрана да правят секс с партньори, които проявяват симптоми на COVID-19.

  Сподели
237