Невил се съмнява, че сезонът ще бъде възобновен


Н. Гавазов

Невил се съмнява, че сезонът ще бъде възобновен

Експертът на Sky Sports Гари Невил заяви, че все повече се съмнява във възобновяването на този сезон във Висшата лига.

Според слуховете, отборите от Висшата лига ще се върнат към тренировъчните бази през следващия месец, за да възобновят сезона през юни.

Невил обаче вижда много проблеми, които в момента нямат решение. Гари не разбира как клубовете могат да рискуват здравето на своите играчи.

"Изглежда, че съм в паралелна вселена. Наскоро имах някои срещи по хотелския бизнес и ни казаха, че хората няма да могат да седят в ресторанти по-близо от два метра и капацитетът ще трябва да бъде намален с 50 процента.

След  час имате футболна среща. Казвате, че играчите отново ще играят футбол, ще се бият във въздуха помежду си и си мислите: "Секунда, току-що присъствах на среща, където казаха, че не трябва хората да се поставят по-близо от два метра един до друг".

Това няма да работи. Преди месец-два си мислех, че сезонът ще се възобнови и можем да играем без зрители, но сега наистина, наистина се съмнявам. Работодателят не може да рискува здравето и безопасността на своя служител. Това ще бъде проблем за работодателите.

Като собственик на Салфорд Сити имам играчи, предразположени към диабет и астма. Как мога да ги изложа на риск, като ги изпратя на футболното игрище? Отговорът е прост: "Това не се случва". Не съм сигурен как да се справя с него. Клубовете от Висшата лига могат да се справят.

Всичко това говори за масови тестове за коронавирус е глупост. Висшата лига няма да може да обясни на хората защо се нуждае от десетки хиляди тестове, отколкото медицинските работници на фронтовите линии", съобщи Невил.

  Сподели
116